Şii inancına gore olmeyip de kaybolan 12. İmam gizlendiği yerden cıkıp eşitlik getirecek dunyamıza. Yoksulun karnını doyuracak, hastaları iyileştirecek, zalimlerden hesap soracak. Her gecen gun biraz daha ozlediğimiz adaleti bahşedecek dunyamıza. Mehdi bir gun mutlaka gelecek, hoş gelip sefalar getirecek. Artık zuhur et Mehdi, fazla sabrımız kalmadı.
Nedim Gursel Tahran’ın saray ve bedestenlerinden İsfahan’ın camilerine, kutsal Meshed turbelerinden Şiraz’ın gul bahcelerine, Persepolis’in duvar kabartmalarından Pasargard’ın kral mezarlarına İran’ı karış karış gezdi. Yalnızca Firdevsi, Hayyam, Attar ve HÂfız gibi buyuk şairlerin izini surmedi, sansur ve yasaklarla da hesaplaştı. Sadık Hidayet’in, Furuğ’un hayatlarını araştırdı. Eski Pers uygarlığının eşsiz mirasının yanı sıra gunumuz İran’ının dinsel ve siyasal sorunlarını tartışan bu kitabı ilgiyle okuyacaksınız.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Mehdi'yi Beklerken Yazar: Nedim Gursel Yayınevi: Doğan Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050966091