Ulkemizde edebiyat tarihciliği adına en parlak orneklerin bir kısmını veren Mithat Cemal’in icten dili ve kıvrak kaleminde otuz beş yılı aşkın bir dostluğun oykusu... Mehmet Âkif Ersoy. Unlu şairimizin cocukluğundan itibaren hayatının her yonune kelimenin tam anlamıyla hÂkim olan Mithat Cemal, kısa kısa dokunuşlarla dindar bir şairin İstanbul’da nasıl gelişip olgunlaştığının tablosunu ciziyor adeta.
Hayatı, Seciyesi ve Sanatı adlı uc ana bolumden oluşan bu eseri okumayı bitirdiğinizde İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un şiirini, hakikat uğruna hayatını gozunu kırpmadan veren bir adamın, cevresindeki tum kalabalığa rağmen yalnızlığını korumayı secen bir adamın tum insani yonlerini, acılarını ve duşuncelerini oğreneceksiniz; hem de en yakın dostlarından birinin akıcı satırlarından.
“Âkif, benim doğduğum aynı ayın aynı gununde, benim bir zamanlar oturduğum Mısır Apartmanı’nda, benim yatak odamda, benim yattığım noktada oluyordu...”
Milli şairimiz Mehmet Âkif’i en iyi anlatan soz yine onun bir dizesi belki de: Sessiz yaşadım, kim beni nerden bilecektir!
(Tanıtım Bulteninden)
Yayına Hazırlayan: Seda C. Şan
Kapak Tasarım: Adnan Elmasoğlu
Kitap Adı: Mehmet Akif Ersoy-Hayatı-Seciyesi-Sanatı Yazar: Mithat Cemal Kuntay Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051717951