“…halife saraylarının halıları uzerinde yurudum, sultanların meclislerinde hazır bulundum; ama sevgilinin sevgiliye olan gorkeminden daha gorkemli bir şey gormedim. Prensleri mağlup eden fatihlerin zaferini, vezir­lerin nufuzunu, mevkilerinin keyfini suren devlet ricalini gordum; ama sevgilisinin gonlune sahip olduğundan, onun ilgisinden ve aşkından emin olan bir sevenin mutluluğundan daha coşkulu bir sevince şahit olmadım.”
Sevdin diye kınıyor beni aşk nedir bilmeyenler Konuşmuşlar susmuşlar ne onemi var? Umurumda olmaz ayıplamaları beni aşk icin İster yuzume konuşsunlar ister koşelerde fısıldaşsınlar
Elinizdeki eser pek cok dunya diline cevrilmiş bir aşk klasiğidir. Arapcada “guvercin gerdanlığı” deyimi “kişinin devamlı yanında taşıdığı, hep birlikte olduğu ve hic ayrılmadığı şey­ler icin kullanılan bir ifade” şeklinde tanımlanır. Nasıl ki gu­vercinin boynundaki halka şeklindeki tuyler onu farklı kılan ve ondan hic ayrılmayan bir ozellikse, aşkın mahiyetini ifşa eden bu kitap da okuyucunun bir gerdanlık gibi boynuna taktığı yoldaşı ve aşk kılavuzudur.
- Mehmet Hakkı Sucin -
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Guvercin Gerdanlığı Yazar: İbni Hazm Cevirmen: Mehmet Hakkı Sucin Yayınevi: Kapı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789752448537