Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
“Almanlar savaşı belki kaybedecekler ama Naziler değil. Naziler Mars’tan inmedi ki! Ama onlar Almanya’nın anasını bellediler,” dedi. “Sizin soylediğinize, Almanya’yı 1933’te terk edenler inanır belki. Topluma haykıran o kalın, o hunhar sesi radyoda dinledim ben. Bu artık bir partinin sesi değildi. Almanya’nın sesiydi.”
Savaşın ve gocmenliğin ruhunu en iyi yansıtan yazarlardan biridir Erich Maria Remarque. Birinci Dunya Savaşı’nı anlattığı ilk romanı Garp Cephesinde Yeni Bir Şey Yok ile okurlarını cıkardığı yolculuk, İkinci Dunya Savaşı’nın son donemini anlattığı Cennetteki Golgeler ile sona erer. Romanda, toplama kampından sağ cıkan, gecerli pasaportları olmadığı icin ulkeden ulkeye kacan, sonunda yolları Amerika’da kesişen multecilerin tedirginlikleri, savaşın sonunu bekleyişleri ve hayata tutunma cabaları anlatılır. Amerika savaştan uzak bir cennettir, multeciler ise sadece birer golge…
Editor: Didem Unal
Kapak Tasarım: Fusun T. Elmasoğlu
Kitap Adı: Cennetteki Golgeler Yazar: Erich Maria Remarque Cevirmen: Saffet Gunersel Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051852119