“Kendimizi avutalım, yarın obur gun başımız onumuze duşmesin diye esmer diyorlardı bize. Kulliyen yalandı. Ben karaydım. Gobi, benden karaydı. Ferdi karaydı. Domestos karaydı. Zulkuf karaydı. Ramazan karaydı. Dilan karaydı. Zulfiye karaydı. Azat vardı bir de. Bize pek benzemiyordu. Cunku Azat kapkaraydı. Ama en fenası Şener’di. Cunku o beyazdı. Kimimizin gozleri siyah, kimimizin kahverengiydi. Ama Şener’inkiler yeşildi. Hacca gitmiş komşularımızın dış kapılarına surdukleri boya gibi yeşil. Hatta turbe yeşiliydi gozleri. Benim beş kardeşim vardı. Gobi’nin dort. Ramazan’ın on iki. Zulfiye’nin dokuz kardeşi vardı. Dilan’ın altı. Azat’ın, bir kısmı uvey annesinden olmak uzere toplam on altı. Ama Allah’ın belası Şener tek cocuktu. Babası maliyede memurdu. Neden bir kardeşi olmadığını bir turlu anlayamıyorduk. Annesi sağdı. Babası sağlıklıydı. Neden dokuz kardeşi daha olmuyordu mesela.” Kemal Varol okurlarının Jar’dan ve Haw’dan bildiği, Ucunda Olum Var’da da bir ara uğradıkları hayalî Arkanya’nın sokaklarında geziyoruz bu hikÂyelerde. Cocukca heveslerin her yaştan yoksunluklara, naif bir kalenderliğin bileyli bir mucadele azmine, huzun ve acıların inatcı bir yaşam sevincine dolanması gibi hikÂyeler de birbirine dolanıyor. Mizah olumle, aşk oyunla… “Kemal Varol, buyuk olayların kucuk hayatlarda bıraktığı izleri ayrıntılarda yakalayabiliyor.” -Omer Turkeş / Radikal Kitap- “Acılar coğrafyasının modern masalcısı.” -Eray Ak / K24- (Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Sahiden Hikaye Yazar: Kemal Varol Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789750527623
[h=5]Oduller[/h] Sait Faik Hikaye Armağanı