Mehmed Âkif ile Yuzleşmek Uydurulmuş Mehmed Âkif'e Karşı Gercek Mehmed Âkif Mehmed Âkif'i araştırdıkca onunla ilgili ustu ortulmuş, anlatılmamış veya carpıtılmış pek cok başka gercekle karşılaştım. Araştırmalarım sonunda gorduğum -yıllarca belli cevrelerin tekelinde kalıp olabildiğince somurulmuş- o bildiğimiz Mehmed Âkif'e pek benzemeyen ve bugune kadar pek anlatılmamış oteki Mehmed Âkif'ti…
Bu kitabı Mehmed Âkif'i ovmek veya yermek icin değil, uydurulmuş Mehmed Âkif'e karşı gercek Mehmed Âkif'i gostermek icin yazdım. Ayrıca Âkif uzerinden Doğu, Batı, İslam, Osmanlı, Turk Bağımsızlık ve
Aydınlanma Savaşı ile Ataturk uzerine bir kere daha duşundurmeyi amacladım…
"Allahım ne muazzam zaferdi o! (Buyuk Taarruz). Ortalık herc-u merc oldu. Beş altı saat icinde bir başka dunya doğdu… ve biz mest olduk!" "Artık benim ne duşunecek, ne yazacak, hatta ne yaşayacak takatim kalmıştı… Bizim dilimiz tutulmuştu. Ordu bizzat yazıyordu. " -M. Âkif Ersoy-
1936 tarihli son roportajından…
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 296
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Kitap Adı: Vaiz Yazar: Sinan Meydan Sayfa Tasarımı: Yasemin Catal Yayıma Hazırlayan: Burcu Bilir Editor: Ahmet Bozkurt Kapak Tasarımı: Gokcen Yanlı Yayınevi: İnkılap Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789751035684