Bildiğin Gibi Değil, iki genc araştırmacı Funda Danışman ve Rojin Canan Akın'ın, 90'lı yıllarda cocukluğu Guneydoğu'da gecmiş Kurt gencleriyle yaptıkları on dokuz soyleşiyi bir araya getiriyor.
Yoğun bir şiddet ortamında gecen cocukluklarını ve ilkgenclik yıllarını anlatıyorlar: Turkce bilmedikleri icin gerizekÂlı muamelesi gordukleri, zaman zaman ajanlık teklifleri aldıkları eğitim hayatlarını; babalarının, analarının, kardeşlerinin, arkadaşlarının gozlerinin onunde dayak yediği, oldurulduğu, koruculuğa zorlandığı, evlerinin kurşun yağmuruna tutulduğu aile hayatlarını; sokaklarda, "yanı başlarında surekli birilerinin oldurulduğu", vurulduğu bir ortamda veya BM multeci kamplarında gecen "gundelik" hayatlarını dinliyoruz onlardan.
Politik soylemler tek tek insanların ne yaşadıklarını gizliyor, ortuyor. Bildiğin Gibi Değil, bu Kurt genclerinin Batı'daki, buyuk şehirlerdeki akranlarına bir ic dokmesi olarak okunmalı. Binlerce insan "cocukluğum sorulduğunda aklıma aclık, rezillik, sefalet, perişanlık, bombalar, savaş ucakları geliyor" diyecek haldeyse, bu genclerin hemen hepsi "bana yaşatılanları affetmem mumkun değil ama barış mumkun, barış istiyorum" diyorsa, politik kaygılara değil vicdanlara hitap edecek gercek bir barış ortamı kurabilmek icin bu kitaptaki seslere kulak verilmeli.
Sayfa Sayısı: 312
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Bildiğin Gibi Değil Yazar: Funda Danışman , Rojin Canan Akın Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789753428132