“Quasimodo” Paskalya’dan sonraki ilk pazara verilen addır aslında. XX. yuzyıl Paris’inde Notre-Dame Kilisesi’nin on avlusundaki kerevete, kimsesiz bebekler bırakılırdı. Başrahip Frollo, boyle bir gunde bulduğu sakat bebeği himayesine alır ve ona Quasimodo adını verir. Onu buyutur ve kilisenin zangocu yapar; ancak canın sesi altın kalpli Quasimodo’nun giderek sağır olmasına yol acar. Ne var ki, Quasimodo’nun koruyucusu kabul edip buyuk sevgi ve bağlılık duyarak buyuduğu başrahip, karanlık ic dunyasına hapsolmuş, dizginleyemediği nefretinin pencesinde kıvranan biridir.
Victor Hugo, olayları ince ince orduğu Notre-Dame’ın Kamburu adlı unlu eserinde, insan hayatında kaderin yerini sorgulamış, kaleme alındığından bu yana bircok sanat eserine, ozellikle de filmlere esin kaynağı olan muhteşem bir roman cıkarmıştır ortaya.
Notre-Dame’ın Kamburu aynı zamanda Paris kentinin romanıdır. Hugo, şehrin o donemini tum ayrıntılarıyla, Fransız dilinin tum zenginliğini kullanarak aktarmış, Paris’in diğer karakterlerden rol calmasına yol acmıştır.
Turkiye'den 20 cağdaş fotoğrafcı Can Klasikleri’nin bu ozel dizisi icin 20 kitabın kapak fotoğrafını ozgun yorumlarıyla hazırladı.

(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Notre-Dame'ın Kamburu-Fotoğraflı Klasik Yazar: Victor Hugo Cevirmen: İsmet Birkan Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750738296