O gun binlerce kişi New York'un Grand Central Terminali'nden gecer. Burası insanların hoş geldin ya da elveda demek icin geldiği yerdir. Burası yitik kalplerin istasyonudur. Buraya gelen herkesin anlatacak bir hikÂyesi vardır.
Yitik Kalpler İstasyonu'nda hayat bir tren gibi kontrolden cıkmıştır sanki. Nereye gittiğinizi, nereden geldiğinizi, bir sonraki koşede sizi ne gibi bir tehlikenin beklediğini bilemezsiniz ama yine de kucuk bir kıpırtı kocaman bir umudun hamuru olur.
Dunyanın tanınmış duygusal roman yazarları, İkinci Dunya Savaşı sonrasında umut ve sevginin tekrar filizlendiği bir donemde Grand Central Terminali'nde gecen bir gune kalplere dokunan hikÂyeleriyle hayat veriyor.
Aralarında Sarah Jio, Pam Jenoff, Karen White gibi sevilen yazarların olduğu dunyanın en tanınmış on yazarından okurken zamanda yolculuğa cıkıp umut ve sevgiye sıkıca sarılacağınız bir başyapıt...
"... Ben okurken duygu sağanağı altındaydım. Gozlerimin yaşardığı anlar oldu, yaşımı silerken gulumsediğim anlar da… Kaşlarımı catıp ofkeyle okuduğum oykuler de oldu, beni aşkın varlığına tekrar tekrar inandıranlar da..."
-Mehmet Coşkundeniz, yazar-
"Secimlerimizi kalbimiz mi yoksa mantığımız mı etkiler? Duygularımızla mı yoksa ic sesimizle mi hareket etmeliyiz? Ya umudumuzu kaybedip caresiz kalırsak? İşte Sarah Jio'nun Yitik Kalpler İstasyonu hikÂyesi, her gucluğe rağmen ayakta kalıp geleceğe umutla bakabilmeyi sağlayan muhteşem bir anlatım."
-Elif Pulat, okur-
"1945 Eylul'unde yaşıyormuşcasına, her hikÂyede ya Grand Central Terminali'nin yuksek tavanının altındaki ya da butun duygularını valizine doldurup yola cıkan vagondaki yolcusunuz. Ve Sarah Jio, her zamanki gibi aşka olan guveniyle karşımızda. Yitik Kalpler İstasyonu hic bitmesini istemeyeceğiniz bir hikÂye."
-Berna Saray, Sarah Jio Turkey-
"10 kadın yazar, 10 oyku, 1 terminal. Değişen dunya, duzen ve insanlar... İkinci Dunya Savaşı sonrasını anlatan, yureğinize dokunacak farklı yazarların elinden cıkmış bu on oykude, birbirine teğet gecen hayatları keşfettikce yazarların uyumundan ve ustalığından etkileneceksiniz."
-Seyhan Cinko, seyhandan.blogspot.com-
Yazar adı: Sarah Jio,Melanie Benjamin, Jenna Blum, Kristin Hannah, Amanda Hodgkinson, Pam Jenoff, Sarah McCoy, Kristina McMorris, Alyson Richman, Erika Robuck, Karen White
Cevirmen Adı: Aylin Akcan, Başak Bekişli, Kubra Beşer, Ozan Erdoğan, Fatma Zeynep Ozturk, Traje Tanrıkulu, Meryem Tezcan, Bige Turan Zourbaki
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 424
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Pena Yayınları
Kitap Adı: Yitik Kalpler İstasyonu Yazar: Kolektif Kapak Tasarımı: Karen Yardımlı Yayınevi: Pena Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059126786