Aamir Khan'ın İnanılmaz Yolculuğu

Hayranları yeteneğini oynadığı filmlerden once gozundeki ışıktan seziyor cunku oyunculuğu da kendisi gibi samimi. "Gozleriyle oynayan adam" lakabını almasının bir sebebi var. Ona sadece sevgi değil saygı da duyuyorlar cunku ulkesinde yolsuzluk, eğitim sistemi, cinsiyetcilik, cocuk istismarıyla mucadele, insan hakları gibi meselelerde ornek bir aktivist. O, bir zamanların Hintli cocuk yıldızı, sinemanın icinde doğmuş bir aileye mensup, oyunculuktan yonetmeliğe uzanan zirvenin sahibi. Genclerin kalbinin gumbur gumbur atmasına sebep olan 'cikolata oğlan'dan, Hint sinemasının donum noktası sayılan filmlere uzanan yolculuğuyla parlamış bir yıldız.

Cağdaş Hint sineması ona cok şey borclu. Filmografisindeki yirmi bir filmle kalıplaşmış algısına yenilikler kattığı Bollywood'un gozbebeği, Time'ın sectiği en etkili 100 isimden biri. Amir Khan'ın zirveye yaptığı tutkulu ve olgun yolculuğun, hayata ve sinemaya duyduğu aşkın, Tanrı'ya ulaşma cabasının inanılmaz hikÂyesi…

"Eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsak, hepimizin icine durust bir şekilde bakması, yanlış bulduğu şeyleri duzeltmek icin calışması gerek. O zaman toplum genelinde buyuk bir değişim yaşanır."
- Aamir Kahn-

"Mezuniyete inanmıyorum. Bir işte gercekten iyi olmak istiyorsanız, onu oğrenmelisiniz. Ben de bunu yaptım. Buyuk bir karardı."
-Aamir Kahn-

Aamir Khan Hint sinemasının en sağlam yıldızlarından biri.
-The Guardian-

Aamir Khan Bollywood'un en saygın genc aktorudur. Jenerasyonunun ilk starı olup rollerini sectiğinde sektorun de standardını belirlemiştir.
-Time-

Sinematik becerinin kesin kavranmasından bahseden seckin bir film. Gorselliği ve zorlu şiirselliği cağrıştırmasıyla, Raakh carpıcı bir yapım.
-The Sunday Observer-

Orijinal ve canlı... Kuller Hint melodramının klişelerinin otesine gecmek icin uğraşıyor ve bunu başarıyor.
-The Guardian-

Olumsuz bir rolde carpıcı bir performans. Filmfare, Aamir'in Raakh'daki rolune dair.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 352

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Martı Yayınları
Kitap Adı: Benim Yolum Yazar: Christina Daniels Kapak Uygulama: Alla Ozabat Editor: Ciğdem Aldatmaz Yayınevi: Martı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786053487852