Karanlıktan aydınlığa giden badireli yolda yaşanan umut, caresizlik, mucadele, dehşet, mucize ve bir kahramanlığa tanık olmak ister misiniz?
Ama paylaştıkca coğalacak bir kahramanlığa...
Kader beni dokunamadığım, opup koklayamadığım olum kalım savaşı veren bebeğime olan sevgim ile sınamaya karar vermişti. Oğlum tam 4 ay erken dunyaya geldi. Yaşama tutunup tutunamayacağı belli değildi.
Butun bunlara olacakların korkusu eklenince duyduğum ıstırap dayanılmaz bir hal aldı.
Tanrı insanoğluna mukemmelliğinin suretini ancak bu kadar net ve bu kadar mucizevi bir şekilde gosterebilirdi.
Bir sihir izler gibiydik, oğlumuz olan bu minik ama dev yurekli adamın buyusunde ikimizin de nefesi kesilmişti. Birbirimize sarılıp hıckıra hıckıra ağlamaya başladık.
Ciceği burnundaki bir anne olarak girdiğim şokun etkisi ile zihnim adeta felc geciriyordu.
Bir annenin yavrusunu yitirme ihtimaline bu kadar yakın olması, olumle yaşam arasındaki o ince cizgiye tanıklık etmesi cinnet ile sonlanabilirdi.
Bir kuş yavrusu gibi belli belirsiz aralanan gozleri birer kurşun gibi icime işlemiş, yureğimi titreten evlat sevgisinin aşkında eriyip gitmiştim. Allah'ın oğlumuzu bize bağışlayacağına inancım tamdı ancak korkularımı yenmek de mumkun değildi.
Değiştiremeyeceğim gercekleri kabullenmeyi ve her şeye rağmen şukretmeyi yine o caresiz gunlerimde oğrendim.
İnsana umut veren, cozumsuz sorun yoktur hissini yurekten hissettiren bir kitap. Kitabı hem hekim hem de metafizikle, ruh-beden-zihin uclemesiyle, anda kalma ile ilgilenen bir meraklı gozuyle okudum. Umarım pek cok başka goz de kendi gozlukleri ile okur ve yararlanır. Sabrın, emeğin ve sevginin nelerin ustesinden gelebileceğini sunan yaşamdan gercek bir kesit.
Uzm. Dr. Ayşe Sokullu
Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Yenidoğan Yoğun Bakım
Elimizden bırakmak istemediğimiz cok az kitapla tanışırız, o kitabı bulduğumuzda da kendi hayat seruvenimizle ortuşecek noktalar bulmamızdır bizi kitaptan ayıramayan... Ve işte o kitaplar bir iz bırakır hayatımızda. Kendi icimize donerek sevgi ve huzuru tekrar anlamlandırabilmemizi sağlar.
Uzm. Psikolog Buşra Catalay
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 328
Baskı Yılı: 2013
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 217
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Destek Yayınları
Kitap Adı: 670 Gram ile Hayata Tutunmak Yazar: İnci Candemir Yayınevi: Destek Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786055151188