Buyumenin kusuru, yuzumuzu avuclarının arasına alıp gozlerimize bakıyor. Kusur ofkeli, yuzumuz solgun, gozlerimiz cıplak. Her şeyin bir yolu var, herkesin bir planı, kusurların boyutları. Yol dikenli, plan kotu, boyut kusurlu. Adalet, soluk alıp verdikce hırıltılar cıkaran ve koynunda uyuyanları korkutan bir sırtlan. Onu durtuyor, yuzumuzu avuclarının arasına alıp bakmak isteyen biri. Sonra ya boynumuzda diş izleri ya yılan dili ya da kılıc darbesi.
Ata Egemen Cakıl, ilk romanı Ben Değiştim Biliyorum ile tuhaf bir buyume hikÂyesine cağırıyor bizleri. Alışılmışın dışında, ozgun uslubuyla adaleti, vicdanı ve sokakları işaret ediyor. Sorduğu sorularla muhatabını kendine donduren bir yazar duruyor karşınızda, duruyor ve kadeh kaldırıyor okuruna.
“Kime ne şekilde guveneceğimizin bir zamanı veya işareti var mıydı? Ne kadar tanıyabiliriz bir insanı? Ne zaman işte şimdi her şeyi anlatmanın zamanıdır diyebilirdik veya ne onemi vardı bu her şeyi anlatmaların? Asıl goz onunde bulundurulması gereken şu an ve bundan sonrası değil miydi? Eski defterleri acmanın anlamsızlığından bizi hangi bilinc kurtarabilirdi? Hele de benim gibi oradan oraya başsız bir bicimde savrulan bir avarenin boyle sorunlarla zaman kaybetmesi olacak şey değildi.”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ben Değiştim Biliyorum Yazar: Ata Egemen Cakıl Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 160 Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257913669