Kader ve kısmet. Guc ve tutku. Yıldızlar geleceğinizde yıkımdan başka bir şey olmadığını soyluyorsa, bir krallığı nasıl yonetirsiniz? Maya lanetliydi. Olum ve yıkım getireceğini ongoren bir yıldız haritasına sahip olduğundan, babasının krallığı ondan nefret ediyor ve korkuyordu. Kitapların arasına gomulup kaybolmak isterken, Maya’nın babası olan Raca, krallığa karşı ayaklanmaları bastırmak icin kızını evlendirmeye karar vermişti. Cok gecmeden Maya, Akaran’ın kralicesi ve Amar’ın eşi oldu. Kendini icinde bulduğu iki role de hazırlıklı değildi: Akaran’ın kralicesi olarak gucunu ve kendi sesini, Amar’ın eşi olarak ise şefkat, koruma ve tutku buldu. Fakat Akaran’ın kendi sırları vardı. Binlerce kilitli kapı, camdan bahceler ve meyve yerine dallarından anıların sarktığı bir ağac. Cok gecmeden Maya hayatının tehlikede olduğunu anlayacaktı. Fakat Akaran’ın Raca’sı dışında kime guvenebilirdi ki? İnsanların ve Diğerdunya’nın kaderi tehlikedeyken, sevdiklerinin hayatını kurtarmak icin, Maya’nın reenkarne hayatlar boyunca suregelmiş kadim bir sırrı cozmesi gerekiyordu. Yıldızlara Sarılı Kralice’ye Ovgu New York Times Coksatanı Amazon’un Ayın En İyi Kitabı Goodreads’in Ayın En İyi Kitabı “Zengin bir yaratıcılığı, derin bir mitolojisi ve mukemmel bir dili var. Chokshi dikkat edilmesi gerekilen bir yazar.” -Kirkus Reviews- “Yıldızlara Sarılı Kralice’nin her kelimesi buyuyle yaratılmış. Renkli bir hayal dunyası olan zarifce yazılmış bu kitap beni daha ilk satırdan buyuledi. Aşk, mitoloji ve inanılmaz bir dunyanın mukemmel bir ziyafeti.” -Sarah J. Maas, New York Times Coksatan Cam Şato serisinin yazarı- “Chokshi’nin kalemi insanı esir ediyor ve sayfalar hayata donuyor. Maya guclu bir kadın kahraman ve romanda aşkın yanı sıra, aile sevgisine olan vurgu fedakÂrlık, kendini tanıma ve kendi kaderini yazma ustune yazılmış bu fanteziyi kurgusal olarak daha da zenginleştiriyor.” -Publishers Weekly, starred review- “Tek kelimeyle fevkalade. Canlı ve zarif diliyle Roshani Chokshi okurları, yıldız haritaları, reenkarnasyon ve sevgiyle dolu buyulu bir yolculuğa cıkarıyor.” -Jodi Meadows, Sonsuz Ruh kitabının yazarı- (Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yıldızlara Sarılı Kralice Yazar: Roshani Chokshi Cevirmen: Boran Evren Yayınevi: Yabancı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x22 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltli Barkod: 9786059585408