Pınar Kur, oykulerini bir yapı ustasının dikkatiyle kuran yazarlarımızdan. Edebiyatın her şeyden once bir yapı sorunu olduğunu bilen, dağınık anlık izlenimlerin kolay şiirselliğine kendini kaptırmayan bir kurgu ustası. Pınar Kur’un oykulerindeki şiirsellik, ozellikle oykuler okunup bitirildikten sonra tadına varılan bir kusursuzluktan kaynaklanıyor. Bu oykuleri okuduğunuzda, yalnızca belli oyku kişilerinin aşklarına, acılarına, yaşamlarına değil, iyi edebiyat alanına giren bir yazarlık cabasına da tanık olacaksınız. Onun oykulerinin en belirgin ozelliklerinden biri de zamana karşı dayanıklı oluşlarıdır.

Eski gunlerden ne zaman soz acsa, yalıdaki yaşamı bir masal anlatırcasına anlatmaya koyulsa bana, her şeyden, herkesten cok “Pertev Ağbi” ile ilgili anılar aktarması, kendisiyle ilgili hicbir “aşk”ı araya katmaması, evlenmemişliği –“Hanımefendiden ayrılamazdım”– kafamda geliştirdiğim umutsuz sevgi imgesini pekiştiren oğelerdi. Ama inancımı doğrulayan, her şeyden cok Enise Abla’nın hep yumuşak bakan ela gozlerinin Pertev Bey’e bakarken daha bir ışıltılı yumuşamalarıydı.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Akışı Olmayan Sular Yazar: Pınar Kur Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789750733789