Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Scott Reccardi, Amerikalı dedesinden miras kalan gunluğun buyuk bolumunun Osmanlıca olduğunu oğrenince şaşkına doner. Dedesinin ısrarla okumasını istediği bu yıpranmış, lekeli defterdeki sırrın peşine duşup, Doğu’nun gizemli kenti İstanbul’a gitmeye karar verir. Ancak İstanbul’da gemiden iner inmez, gunluğun şohretinin kendisinden once buraya geldiğini anlayacaktır. Buyuk Britanyalı casuslar da, Amerikalılar da peşindedir... Osmanlı hafiyeleri de onları adım adım takiptedir. Metni tercume etmesi icin anlaştığı KÂtip Ferruh Efendi ve guzel muallime Ahsen Dilara, Osmanlıca satırların arasında kaybolmuşken, dedesinin tek mirasını cozmeye calışan Reccardi ise sabırsızdır. Oysa oğrenmesi gereken ilk kural, kulağına Beyazıt Kutuphanesinde fısıldanmıştır: “Olgun bir meyve vardır sabır perdesinin ardında. Dunya sana sabrı da oğretecek, olgun meyvenin tadını da…”
Kimimiz icin cennet, kimimiz icin cehennem oldu bu yer… Kazandık ve kaybettik. Yazılarım sanat ile yazılmadı. Gerci ilk sahifeleri, tekrar yazmak suretiyle sonradan duzelttiğim oldu. Hastalıklarım sebebiyle de yer yer abartıya kacmış olabileceğimi itiraf etmeliyim. Ve hatta hasta olup sonradan sıhhate kavuşan “aklım” olduğu icin, hezeyanlarım ve hasretimin acısıyla, “hic olmayanı” dahi yazdığımı da duşunuyorum. Ama bilinsin ki, burada olup biteni benden başka kaydeden olmamıştır
Yay.Yonetmeni: :Arzu Cağlan
Kitap Adı: Meluncanlar-Osmanlı'dan Amerika'ya Yazar: Mine Sultan Unver Yayınevi: Mona Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059709965