Taşlığın kapısına doğru koştum. Sımsıkı kilitli buldum. Alt katta her tarafın pencereleri kaim, şık demir parmaklıklarla ortuluydu. Kacmanın imkanı olmadığını gordum.
Aman Yarabbi... Ben bir tuzağa tutulmuştum ama bu nasıl bir tuzaktı? O gece başıma neler gelecekti? Bir zaman ağladım, sızladım, dovundum. Ruşen kadın, "Yemek koyacağım" diye savuştu gitti. O tatlı dilli kalfa da meydanda yoktu. Orada bir başıma kaldım. Caresiz bir belaya uğramıştım. Cırpınmanın para etmeyeceğini anladım. Ecelime boyun eğmekten başka bir kurtuluş yolu goremiyordum. Gozyaşlarımı sildim. Kerevetin bir kenarına oturdum. Artık akşam oluyordu. Dort duvarla cevrili bahceye baktım. Ruzgarla oynayan ağacların golgelerini bile esrarlı birer hayalet gibi bana korku veriyordu. Oda loşlaştıkca etrafımı ceviren butun eşyalardan, her şeyden, minder uzerinde yatan kara kediden bile korkuyordum. Acaba o zayıf kalfa, bu şişman Arap, insan şekline girmiş birer peri miydiler? Boyle esrar dolu bir evde her şey 29 olabilirdi. Yaratanıma sığındım ve bildiğim duaları okumağa başladım. Artık sular kararıyordu.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gulyabani Yazar: Huseyin Rahmi Gurpınar Yayınevi: Mavi Catı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059133876