Daha kitabın başında icindekiler bolumunu ifade eden iki kelimeyi gorunce alışılmışın dışında bir kitabı elime aldığımı fark ettim: "Gozetleme Noktaları". Hayatın bir icağacı olması fikri bende 'neden olmasın' duygusu uyandırdı. Bir icağacım olduğunu bildiğim icin daha umutlu olduğumu soyleyebilirim artık. "Dahasını soyleyeyim mi, Beyefendi, aslında konuştuğumuz filan da yok; dupeduz, acık acık cığlık cığlığayız", ne kadar da bizi anlatan bir cumle demekten kendimi alamadım, tıpkı "Yoğun, ağır bir zaman: saniyesini taşımak bile belini bukuyor insanın …" gibi.
Yine "Tersinden okunan sessiz bir ve duşuncesiyle yurudum otobus durağına doğru"yla muzip bir gulumseme yayıldı ortalığa, derken "insanın gercek yuzu ancak kesin anlarda cıkar ortaya" diyerek adeta ciddiyetle devam edin deyivermiş gibi hissettim. "Kokusunu alabiliyor muyuz acının?" sorusuna, gozler onunde olanları goremiyoruz ki dedim icimden. / Ayşegul Toprak
(Tanıtım Bulteninden)
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 104
Baskı Yılı: 2014
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 95
Baskı Yılı: 2011
Dili: Turkce
Yayınevi: Edebiyat Dergisi Yayınları
Kitap Adı: Kalem Kalesi Yazar: Nuri Pakdil Kapak Duzeni: İdris Hamza Duzeltmen: Ebubekir Sonumut , Ebuzer Murtaza Yayınevi: Edebiyat Dergisi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789757013112