“Buyuk bir duygusal guce sahip romanlarında, dunyayla bir bağlantımız olduğu yanılsamasının altında yatan dipsiz ucurumu acığa cıkardığı” gerekcesiyle 2017 Nobel Edebiyat Odulu’ne layık gorulen Kazuo Ishiguro, Nobel konuşmasında, yazarlık hayatının donemeclerini ve sihirli keşif anlarını romanlarından alıştığımız yalınlık ve vuruculukla, okurlarla paylaşıyor.
Cok yakın gelecekte –yoksa o an coktan geldi mi?– bilimde, teknolojide ve tıpta carpıcı buluşların yol acacağı zorluklar bizi bekliyor... Şimdi altmışlarında bir adamım, gozlerimi ovuşturup pusun icinden dune kadar varlığından bile haberdar olmadığım bu dunyanın anahatlarını secmeye uğraşıyorum. Aklı yorgun bir kuşağın mensubu, yorgun bir yazar olan ben, bu yabancısı olduğum yere bakacak gucu bulabilir miyim?.. Yola devam etmek ve elimden geleni yapmak zorundayım. Cunku hÂl edebiyatın onemli olduğuna ve biz bu zorlu alanı gecerken bilhassa onemli olacağına inanıyorum. Ancak bize genc kuşaktan yazarların yol gostereceğine ve ilham vereceğine guveniyorum... Bu yuzden iyimserim.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yirminci Yuzyıl Filmini İzlediğim Akşam ve Başka Kucuk Keşifler Yazar: Kazuo Ishiguro Cevirmen: Ozlem Yuksel Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 18 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750843488

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu