Selcuk Baran’ın yedi oyku kitabı daha once Yapı Kredi Yayınları’ndan Ceviz Ağacına Kar Yağdı (2008) adıyla tek ciltte toplanmıştı. Butun oykuleri şimdi gozden gecirilerek, yazar portreli kapaklarla ayrı ayrı basılıyor.
Selcuk Baran’ın ucuncu oyku kitabı Kış Yolculuğu (1984) “TurkÂn Hanım’ın Olumu”, “Temmuz, Ağustos, Eylul” ve “Kış Yolculuğu” adlı uc uzun oykuden oluşuyor. Bunlardan “TurkÂn Hanım’ın Olumu” yazarı tarafından tiyatro oyunu olarak yeniden yazıldı ve Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde 1990-91 sezonunda sahnelendi. Oyku ve oyun metni birlikte bu yıl Yapı Kredi Yayınları arasında cıkmıştı.
Yalnızlık ve umutsuzluk dolu oykulerinde duşsel, şiirli bir hava yaratmakta başarı gosterdiği kabul edilen Selcuk Baran, Behcet Necatigil’den Vedat Gunyol’a, Fusun Akatlı’dan Selim İleri’ye, Hulki Aktunc’tan İbrahim Yıldırım’a, İnci Aral’dan Behcet Celik’e pek cok yazarın ovguyle ustunde durduğu, ancak gunumuz okuru tarafından daha fazla keşfedilmeyi bekleyen bir yazar.
“İcime zehrini salıp gitti. Kimdi, neyin nesiydi? Sorup oğrenmeye hic niyetim yoktu. Yureğime bir bıcak saplanmıştı. Acısından uluyabilirdim. Gene de sozunu dinledim. Pencerenin onunde durup ufka baktım.”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kış Yolculuğu Yazar: Selcuk Baran Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 112 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750847592