“Pazar gunleri konser programını yonetmesi ve yaşca benden cok cok buyuk olması dışında hakkında hicbir şey bilmiyordum. Şimdi olsa internete girer, sabah kahvaltıda kac zeytin yediğinden; gecen sene tatilde giydiği lacivert mayosunu kac liraya aldığına kadar her şeyi, iki dakikada oğrenebilirdim ama o zaman internet falan yok. Arama motoru olarak ansiklopedi kullandığımız yıllar. Biri hakkında bilgi sahibi olmamız gerektiğinde mahallede tahkikat yaptırmak dışında başka olanağımız da yok. İşte, Hikmet’i bu mumkunsuzlukler icerisinde; fakat kalbimin tum imkÂnları ile seviyordum.”
Altın gunlerindeki kısırın gucune, karne hediyesi bisiklete atlayıp evden kacılabileceğine, radyonun icindeki kucuk insanlara ve dunyanın, cekirdek yiyerek gidilebilen; mahallenin o en uzak koşesi kadar buyulu bir yer olduğuna inananlara; hÂl inanlara...
Ihlamur Gunlukleri'yle tanıştığımız Başak Buğday, gulmekten gozlerimizi yaşartırken icimizdeki o eski yaraya dokunuyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Editor: Burak Albayrak
Kapak Tasarım: Hamdi Akcay
Kitap Adı: Gucenmedim Dersem Yalan Olur Yazar: Başak Buğday Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15 x 15 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053758716