Seksen yaşında olduğumun kuşkusuz farkındayım. Her an olebileceğimi umuyorum ama yaşamayı surdurmekten, hayal kurmak benim işim olduğuna gore hayal kurmayı surdurmekten başka ne gelir elimden? Durmadan hayal kurmalıyım, sonra da o hayaller sozcuklere donuşmeli, ben de o sozcuklerle boğuşmalı, onlarla elimden gelenin en iyisini ya da en kotusunu ortaya koymalıyım.

Cağının en buyuk edebiyatcılarından Jorge Luis Borges, oyku, şiir, deneme gibi turlerin sınırlarını bulanıklaştıran bir yazar. Yaşama, olume, edebiyata, sanata, seyahate ve daha nice konulara değindiği bu sohbetlerde de soyleşi kalıbına sığmayı reddediyor. Dinleyicilerine, “Ne de olsa kalabalık bir yanılsamadır. Kalabalık diye bir şey yoktur. Ben sizinle teke tek konuşuyorum,” diyor. Gercekten de sayfadan uzayıp okurlarıyla da teke tek konuşmayı başarıyor.

Karabasanlar, labirentler, aynalar gibi edebiyatında onemli yer tutan temalar, Eski İngilizce ve Eski İskandinav sagaları gibi hayatı boyunca ilgisini cekmiş konular, Whitman ve Poe gibi el ustunde tuttuğu yazarlar, Borges’in seksenli yaşlarında yaptığı bu sohbetlerin hepsinde ic ice gecmiş bir şekilde karşımıza cıkıyor. Borges Sekseninde, ustayı yakından tanımak isteyenler icin samimi ve eşsiz bir portre ciziyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Borges Sekseninde Sohbetler Yazar: Kolektif Editor: Willis Barnstone Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789750735486