“Benimle oynamıyorsan eğer sev beni… Hislerini benden uzak tutacak başka bir kadın olmadığını biliyorum artık. İcimi zehirleyen o cirkin şupheden beni kurtar, yanılt beni! Ruhum, kalbim, seni gorduğum andan beri hep senindi. Vucudumu da al, her şeyimle senin olayım.
Sema Tahsin’in onunde diz cokmuş, kollarının butun kuvvetiyle dizlerine sarılmış, yalvarıyordu. Tahsin’in yuzu kirec gibi bembeyaz olmuştu. Cene kemikleri kasılmış, anlamsız gozler ile; ayaklarına kapanmış, yuzu yaş icindeki Sema’ya bakıyordu. İcinden korkunc bir savaş verdiği her hÂlinden belliydi.”

“15 uzun yıl gecmişti o yağmurlu akşamın uzerinden. Neden? Nicin? Yaşamın karşı gelinmez akıntılarına, bizleri hangi gorunmez gucler atıyor? Geriye yolu olmayan, hep ileriye doğru, hep aynı kaderin cizgisinde akan calkantılı sular…”

İstanbul’un yoksul bir semtinde yağmurlu bir akşamda başlayan bu roman, Sema’nın zengin ve dunyaca unlu bir kadın olan Mina’ya donuşmesinin, hayallerin gerceğe kavuşmasının yaşanmış hayat hikÂyesidir.

Şartların acımasızlığı ve imkÂnsızlıklar icinde kendi cevherini keşfetmeden, ışıldamadan bu dunyadan ayrılacakken uzanan bir el ile filmlere konu olacak kadar değişen bir hayata tanık olacağınız ve hayallerine kavuşmak icin odediği bedellerle olgunlaşan bir genc kızın kalbine dokunacağınız bu satırlarda yeni bir hayatı deneyimleyecek, şaşıracak, uzulecek, kızacak ve belki de her kalp carpıntısında kendinizi bulacaksınız.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Mina Yazar: Aynur Tumen Yayınevi: Ceres Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052048436