“Meleklerin kanatları olur, duymuştun. Seninkinin neden yok merak ediyorsun. Sorsan soyler mi? Soylemez. Yine de şansını denemekten asla vazgecmiyorsun. Kanatları olsaydı belki de sevmezdin bu kadar. Melekleri melek yapan bile eksiklikleridir kim bilir. Bildiğin mukemmelcilik oynayanlardan bıktığın, usandığın. Ruh ardiyende birikmiş, tozlanmış, kurumuş, curumuş bir yığın. Uzun gecelerde temizlik umuduyla didik didik ettiğin; tukendiğin, yıldığın. Gosterişsizliğiyle buyuleniyorsun. Kendini sakladıkca, busbutun yorungesine oturuyorsun. Artık sırtından itmesine gerek olmadığını anlıyor. Parmaklarının temasını hissetmiyorsun. Gereksiz dokunulmasından hoşlanmadığını biliyor.”
Feryal Tilmac Mevt Tek Hecelik Uyku kitabından sonra yayımlanan, odullu kitabı Aradım Yaz Dediniz’deki oykulerinde okurla konuşmaya, olanları olduğu gibi anlatmaya ve dertleşmeye devam ediyor. Sesi sesimize, cumleleri cumlelerimize karışıyor. En karmaşığından en sıradanına insan ruhunun golgede kalmış ya da uzerine konuşulmaktan imtina edilen butun odalarına cesaretle girip cıkıyor Tilmac. Aynı cesareti bizden de bekleyerek kendi karanlığımıza, kuytumuza girmeye, yaramıza bakmaya, ic sesimizi dinlemeye, aynayla yuzleşmeye cağırıyor.
Kimse saklanamıyor kendinden, kacmak boşuna!
Butun bunlara ustalıkla kurulmuş bir dil armonisi ve edebi şolen eşlik ediyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Editor: Ayla Duru Karadağ
Kapak Tasarım: Hamdi Akcay
Kitap Adı: Aradım Yaz Dediniz Yazar: Feryal Tilmac Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053758297
[h=5]Oduller[/h] Sait Faik Hikaye Armağanı