Doğaya adanmış bir yurekti. Bodrum'un ıssız kalmış son tepesinde, kanadı kopuk bir yel değirmeninin kıyısında onun oykusunu ruzgÂr anlatır.

Ey guzel cocuk… Ey guzel cocuk! Victor isimli iyilik meleği! Seni ancak ruzgÂr anlatır.

Bir adam varmış, ince yuzlu, kara kaşlı, kara gozlu, kısa kesilmiş, kara saclı, genc bir adam. Koluna taktığı sepetiyle, insanlara gercek yiyeceğin ne olduğunu anlatır, hasta dunyanın ve onun insanlarının iyileşmesinin yolunu onlara gosterirmiş. Bunu yaparken de, sepetinden cıkarıp uzattığı yiyeceklerin tadına baktırarak iyiliğin tadına alıştırırmış. Bu adamın adı Victor'muş.
Bir gun herkesi şaşırtarak ortadan kaybolmuş. Bana sorarsan ey okur, bu masal boyle başladı, ama boyle bitmeyecek...
Ozcan Yuksek

Ege'de "delice zeytin" derler. Ya da "huda-i nÂbit." "Tabiatta insan mudahalesi olmadan yetişen her meyve ağacı icin kullanılır…" diyor bir sozluk, internette. Victor da en cok boyleydi, bana sorarsanız: huda-i nÂbitti.
Omer Madra

O, gercek bir iz bırakandı. Ama bunlar durağan, kalıcı, yok eden izler değildi. Değen, donuşen ve donuşturen izlerdi. Son nefesini, baharın yeni filizlendiği bir gunde verdi. Yeryuzune bıraktığı son nefes, bugun pek cok cana ilham oluyor.
Buğdaygiller

Victor Ananias'ın zamansız olumune şaşırmadım. Bazı insanlar bu dunyaya ait değildir. Ziyaretcidirler. O da bu insanlardan biri idi.
Metin Munir

""Yaşamda varmak istediğim tek nokta her an Allah rızası icin yaşayabilmek" diyen bir dervişti Victor."
Yıldıray Oğur

Sayfa Sayısı: 264

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Yaşam Donuşumdur Yazar: Victor Ananias Yayınevi: Doğan Kitap İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786050905823