"Başkasına ait bir memnuniyetin golgesinde dinlenemezsiniz."
Elinizdeki eser M.O 8000'lerde dilden dile anlatılan epik bir destan olabilirdi. O durumda tanrılar, kahramanlar, mucizeler ve buyuk yıkımların oykusunu okumayı bekleyebilirdiniz.
Aslında "8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum"da bunların hepsi var. Yalnızca olaylar gunumuzde, belirsiz bir kentin belirsiz bir sokağında yer alan "Thunder & Shadows" isimli bir kahvehanede geciyor. Kahramanları da Ekrem, Mustafa, Sezer, İsmet, Masis ve İkbal.
"Abi izin versen anlatacağım. Demem o ki once şoyle duşundum, acaba salonda bir hanım calışsa cok şık gozukmez mi? Sonra dedim, tabii ki şahane bir şey olur. Arkasından aklıma bu arkadaşım geldi. Her turlu etnik yapıya ve inanca cok saygılı olan Thunder & Shadows'a siyahi bir hanım daha cok yakışır diye duşundum."
Dunyanın en sacma mekanında, birbirinden acıklı karakterler etrafında akıp giden bu hikaye bizi hem gulmekten dehşete duşuruyor hem de mikroskobik yaşamlarımıza durustce bakmaya cağırıyor.
"En azından vicdanım rahat mı? Ben, en azından doğru olanı mı yaptım? Bu da yetmiyor değil mi? O zaman, yerimde kim olsa aynı şeyi mi yapardı? İnsanın kendisiyle aynı fikirde olamaması ne fena."
Butun enerjisini "iyi" ve "doğru" olanı yapmak icin harcayan, ancak ifrata kacıp busbutun deliren ve en sonunda birbirinin icine lağımlar akıtan insanların dramını cok tanıdık bulacaksınız.
"Bir coban gibi guduyordum Mithat abinin hislerini. Onu erkenden uyandıran sıkıntıları, benim cok değerli koyunlarımdı sanki. Kız kardeşiyle ilgili kaygılarına kaval calıyordum. Fazla uzuleceği bir konuya değerse dilim, hemen yolluyordum icimdeki sinsi kopeği. Hem onu kurtarıyordum hem de kendi kopekliğimi."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 284
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Okuyan Us Yayınları
Kitap Adı: 8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum Yazar: Feyyaz Yiğit , Feyyaz Yiğit Sayfa Tasarımı: Deniz Dalkıran Yayın Koordinatoru: Ayşegul Atac Yayın Yonetmeni: Cem Mumcu Yayınevi: Okuyan Us Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055134778