Celimli Calım Mecmuamızın on birinci sayısı "ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" manşeti ile cıkıyor.
"Gayet Hıristiyanî bir isimlendirmeyle adına "Kutlu Doğum" denen gosterinin oyuncusu da muşterisi de her gecen yıl artarak devam ediyor. Yeni bir şey değil fakat muşteri ceşitliliği arttı; tavandan tabana indi. Yaklaşık bir asır once Suleyman Nazif, Halide Edip'in Tevrat'tan mulhem yazdığı Kenan Cobanları adlı operasını seyrettikten sonra "Rum patriği teravih namazı kıldırıyor sandım!" demiş. Yahya Kemal ise 1946'da sahnelenen Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'ndan cıkarken eser hakkında ne duşunduğu sorulduğunda "Katedralde mevlid dinlemiş gibi oldum!" cevabını vermiş. Şairlerin o sanmaları, gibi olmaları bugun artık gercek. Oruclu oruclu Vatikan'da Kur'an dinleyebilir, Hilye-i Şerif sergisi gezebilir, Kutlu Doğum kutlayabilir, Cuma namazını Beyaz Saray'da kılıp, iftarı da diğer dinlerin din adamlarıyla İstanbul'da acabilirsiniz."
Onuncu sayımızın yazı başlıkları şoyledir:
-İsmet Ozel, "Allah'a Kacın; İstiklÂl Marşı Ezberini Bozmayın"
-Durmuş Kucukşakalak, "İstiklÂl Marşı Vesiletu'n-Necat Gibidir"
-Gokhan Gobel, "Mevlidin Miladı Yok"
-Lutfi Ozaydın, "Turkiye Ve İstiklÂl Marşı Vesiletu'n-Necat'tan HÂsıl Ve Kamusu Uc İhlas Bir Fatiha'dan"
-Mustafa Tosun, "At kadehi elinden, bin parcaya bolunsun" Wer wenn nicht wir? (Biz Değilsek, Kim?)"
-Fikret Demir, "Her Kim Ânın Murebbii Din-İ Devlet Ola / Âhir Tarîkı Cehennem Âna ÂsÂn Ola"
-Abdulhamit Sağır, "İyilerle Aynı Safta Mıyız? Turk: Muminlerle Aynı Saftayız"
-Ozcan Cam, "Tarihin Sonu / Şiirin Sonu"
-Ayhan Gomurlu, "Balfour Deklarasyonu"
-Gokhan Gobel, Faysal Toprak, "Nato Damıyız"
-Mustafa Deveci, "Birlikte Yaşam Birlikte Coşam Veya İsvec'te Minarenin, Turkıye'de Can Kulesinin İşi Yok"
-"Yorgun'dan Sesli Gemi'ye -11", Hazırlayan: Gokhan Gobel, Mehmet Ali Yeşil, "At Ustunde Nasıl Namaz Kılınır?"
-"Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı" Bernard Lazare, Tercume: Serhat Toksoz Oruc Ozel, "Fatih Camii: Millet Hayatının Sıhhat Bulma İmkÂnı"
-Mehmet Keloğlu, "Sahih İman Ve Salih Amel Butunluğu"
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 40
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Tiyo Yayınları
Kitap Adı: Celimli Calım Turk Milliyetcilerinin Mecmuası Sayı: 11 Yazar: Kolektif Yayınevi: Tiyo Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 2789786014736