"Bircok yerde kucuk kucuk mescitler ve bir fabrikanın 5. katında Turklerin Berlin'deki ilk camisi olan Mehmet Akif Camii'ni actık. Daha sonra ilk Kur'Ân Kursu'nu actık. Bir daktilo ve bir teksir makinesi aldık. Yazılarımızı orada coğaltıyor, butun lojmanları adım adım gezerek insanlara dağıtıyorduk. Artık Almanya'daki Turkler bizim bir teşkilatımız var diyebiliyorlardı."
-Ali Ozdemir-
Hayatının buyuk bir kısmını bir zamanların "acı vatan"ı Almanya'da geciren Ali Ozdemir, samimiyetin ve ihlÂsın muşahhas bir orneği olarak bizlere yakın tarihimizi ve cekilen cileleri anlatıyor. ŞikÂyetsiz bir şekilde, tevekkul ve azimle, dikenlerle dolu bir bahcenin nasıl gul bahcesine donebileceğine bizleri de şahit ediyor.
II. Dunya Savaşı'ndan sonra Almanya'ya, ozellikle Turkiye'den işci olarak cok insanımız gitmiştir. Bu gidişler donem donem devam etmiş, iki kultur arasında bircok vatandaşımız yetişmiştir. Ali Ozdemir, Turkiye'den giden birinci nesle imamlık etmek uzere Almanya'ya kendi tabiriyle hicret etmiştir. Daha sonra eşini de yanına alarak hizmetlerine devam eden Ali Ozdemir, hatıratında Almanya'da Millî Goruş gazetesinin basımından, yine Avrupa'da Millî Goruş Teşkilatı'nın kurulmasına; HelÂl Gıda Sertifikası cıkartmak icin verilen mucadeleden, Almanya'da ilk hac organizasyonunu duzenlemeye; Necip Fazıl Kısakurek, Osman Yuksel Serdengecti, Necmettin Erbakan, Hasan Aksay, donemin ic işleri bakanı Oğuzhan Asilturk ve Suleyman Demirel gibi tarihî ve siyasi şahsiyetlerin Almanya'da misafir edilmesinden, Turklerin Almanya'daki Turklerin de rahatca istifade ettiği Kanal Offener'daki konuşmalarına kadar bircok onemli işlere imza atarak gayretin ve imanın onunde hicbir engelin duramayacağını bi'l-fiil hayatını anlatarak bu kitapta gozler onune seriyor.
(Tanıtım Bulteninden)
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 240
Baskı Yılı: 2014
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 149
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Timaş Yayınları
Kitap Adı: Acı Vatanda Bir Garip Kul - Birinci Neslin Almanya Hatıraları Yazar: Ali Ozdemir Yayınevi: Timaş Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786050816730