İki kudretli hukumdar, ikisi de cihana hukmedecek gucte, cesarette, dirayette.
Biri savaş dehası olarak anılan, dunyanın tek hÂkimi olmaya cehdetmiş, onune cıkacak her engeli devirmeye ant icmiş Emir Timur.

Diğeri Anadolu'dan yeşeren koca cınarın, Osmanlı'nın genc padişahı. Niğbolu fatihi, azmiyle, gozu karalığıyla Haclılara korku salmış, Timur'a bile "O yiğidin goctuğu Âlemin sultanlığından ne cıkar!" dedirtmiş Sultan Yıldırım Bayezid.

Okay Tiryakioğlu yeni romanı Devlerin ve Savaşı'nda bizleri yine dunya tarihine yon vermiş şahsiyetlerle bir araya getiriyor.

Emir Timur imparatorluğunu batıya doğru genişletmek isterken, Yıldırım hem doğuda hem batıda şanlı bir mucadeleye girişiyor. Bir yandan İstanbul'u kuşatıyor, bir yandan Anadolu'nun birliğini sağlayan adımları atıyor. İstihbarat teşkilatı Karatuğlar, Kanoniklerin en derin hatlarına kadar sızmışken ihanet bir yerlerden yuz gosteriyor; Haclılar ve Emir Timur arasında gizli bir ittifak oluşuyor.

İki buyuk komutan, iki cengÂver hukumdar, Ankara'da, Cubuk Ovası'nda carpışan iki ordu ve hic bitmeyen nefis muhasebeleri… Belki de en buyuk şanssızlıkları aynı zamanda yaşamaktı.

Okay Tiryakioğlu yenginin, yenilginin, dunyaya hukmetmeye bir adım kalmışken kendi icindeki savaşta yenik duşmenin, onurla kaybetmenin destansı romanını yazdı…

Timurlenk, kıl cadırından fırladığı gibi cıktı. Biz de peşinden seğirttik. Bakışlarında merak ve hayret vardı Koca Hakan'ın. Sonra harp alanının kızıl dumanları ve onca pusun arasından cıkanları gorunce gozleri faltaşı gibi acıldı. Ak donlu atının iki yanında toplanmaya calışan piyade ya da suvari, onlarca muharibi baltasının tek bir salvosuyla devirerek geliyordu Yıldırım Bayezid Han. İnanılmazdı ama gercekten de oydu. Etrafında bir avuc hassa muhafızı olduğu halde karşı konulmaz bir kolaylıkla ilerliyordu.

"Hele şu yiğide bakın," dediğini işittim Timurlenk'in. "Şu yiğide bakın hey! Aman ya Rabbi, şu yiğidi gorun ve torunlarınıza anlatın!"
(Tanıtım Bulteninden)

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 336

Baskı Yılı: 2016

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 247

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Timaş Yayınları
Kitap Adı: Devlerin Savaşı - Yıldırım Bayezid ve Timurlenk Yazar: Okay Tiryakioğlu Yayınevi: Timaş Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786050815122