"Bu kitapta konuşanlar, konuşamayanların, konuşmak istemeyenlerin sıradan birer temsilcisidir."
"Kitabımın hazırlığı sırasında bircok Ermeni'nin kapısını caldım. Bu insanların hicbiri onceden beni tanımıyordu. İlk kez bir Turk, onların ozgecmişlerini soruyor, ustu ortulen, unutturulan 'hatıra'larını canlandırmak istiyordu. Bu insanlar bana guvenerek hem kapılarını hem de yureklerini, duşuncelerini, belleklerini actılar; kendilerinin ya da ailelerinin yaşam oykulerini anlattılar.
Karşıma cıkan Ermeniler'in ifade edemedikleri, ifade etmek istemedikleri acılarla yaşadıklarını gordum. Her Ermeni'nin, acılar denizinden bir damla, yangın yerinde acan bir cicek, dağlanmış bir yurek olduğunu konuşa konuşa anladım.
Bu kitap, yuz yıllardır birlikte yaşadığımız Ermeniler'i tarihleri, kulturleri, ulusal kimlikleriyle daha yakından tanımaya; iclerinde taşıdıkları acıları daha derinden duyup anlamaya; gecmişimiz uzerinde sağlıklı, onyargısız duşunmeye; aramızda icten, sıcak, dostca ilişkilerin gelişmesine ve barış kulturunun filizlenmesine yol acabilirse kendimi mutlu sayacağım."
- Kemal Yalcın
Sayfa Sayısı: 432
Baskı Yılı: 2006
Dili: Turkce
Yayınevi: Birzamanlar Yayıncılık
Kitap Adı: Seninle Guler Yureğim Yazar: Kemal Yalcın Yayınevi: Birzamanlar Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2006 Dil: Turkce Barkod: 9789756158043