Aşk politiktir. Cunku bir insanı bekleyen bir insan, bu dunyadan umudunu kesmemiştir. Bir insanı beklemek, sosyalizmden hatta anarşizmden bile utopiktir.
İki Âşığın buluşması, tum utopyaların umididir.”

Âşıkların bir gunu on yıla bedeldir, duşuncesinden yola cıkan roman, 1932 Ekim ayının on gununde geciyor. Zamanın akrep ve yelkovanı Âşıklar olunca, bu on gunde okur yuzyıllık bir gezintiye cıkıyor. Şehir, kulturu ve diliyle, sokağı ve siyasetiyle, sanatı ve mimarisiyle akıl almaz bir hızda değişirken, Âşıkları dunyadan soyutlayan aşksa buyuk bir inat, tutku ve acıyla değişmemekte direniyor. Aşkın değişmezliği, İstanbul’un yuzyıllık değişimini golgede bırakıyor.
Aşkın tarihinin tıpkı ulkenin tarihi gibi zaman denen kısır dongu icinde kendini tekrar edişini anlatırken yazar Can Gurses, onceki romanlarında da kendine mesele ettiği Turkcenin yuzyıl icindeki evrimini de ustalıkla “dil”e getiriyor. Aşkın gercekustuluğu, ulkenin gercekleriyle bir arada okununca ortaya hayata donuşmuş edebiyat cıkıyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Oluyordum Gecerken Uğradım Yazar: Can Gurses Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786053142249