YILIN KİTABI:
• The Washington Post • Kirkus Reviews • NPR • Amazon • Entertainment Weekly

“Shaker Heights’taki herkes o yaz bunu konuşuyordu: Richardsonların en kucuk cocuğu Isabelle, sonunda kafayı yemiş ve evi yakmıştı.”

Shaker Heights’ta yollardan, evlerin rengine kadar her şey en ince detayına kadar planlıydı. Kimse de bu ruhu, kurallara uymayı ilke edinmiş Elena Richardson’dan daha iyi yansıtamazdı.
Kızı Pearl’u kendi başına buyuten Mia Warren sanatcıydı ve Shaker Heights’a yeni taşınmışlardı. Kısa sure icinde Richardsonların dort cocuğu da guvenli ve duzenli hayatlarından kopacak, hayatlarını ve kendilerini sorgulamaya başlayacaklardı.
Ancak hem Shaker Heights’ı bolen hem de Mia ile Bayan Richardson’ı iki farklı cephe almaya zorlayan bir dava patlak verince Bayan Richardson, Mia’nın gecmişini gun yuzune cıkarmaya karar verecek, bunu takıntısı haline getirecek ve kendi ailesi ile Mia’nınkini parcalama tehlikesiyle karşı karşıya gelecekti.

“Ufak Yangınlar’ı tek solukta okudum.”
–JODI PICOULT, Kız Kardeşim İcin ve Cam Cocuk’un yazarı-

“Sıradışı… Ufak Yangınlar gibi kitaplarla sık sık karşılaşmıyoruz.”
–JOHN GREEN, Aynı Yıldızın Altında ve Alaska’nın Peşinde’nin yazarı-

“Zekice, komik ve şefkatli. İnanılmaz bir roman.”
–PAULA HAWKINS, Trendeki Kız’ın yazarı-

“Celeste Ng’in romanını okurken devamlı kendime şunu sordum: ‘Bu kadar cok şeyi nereden biliyor? Nasıl bu denli zarif, curetkÂr ve comertlikle yazabiliyor?’ Ufak Yangınlar daha uzun sureler konuşulacak bir edebi eser. Celeste Ng, Zadie Smith ve Jacqueline Woodson gibi yazarların yanında yerini aldı. Bu romana bayıldım.”
–JOE HILL, İtfaiyeci ve Boynuzlar’ın yazarı-
“Ufak Yangınlar bizi başka insanların evine, hayatına ve karanlık koşelerine davet ediyor. Celeste Ng her zamanki gibi espritiuel, akıcı, eşsiz ve orijinal bir dille yazmış.”
–MEG WOLITZER, The Female Persuasion’ın yazarı-

“Bu kitabı ne kadar sevdiğimi kelimelerle anlatamam. Annelik, cocukluk aşkı ve mukemmeliyetciliğin tehlikesi uzerine psikolojik bir gizem romanı. Gozyaşları icinde okudum.”
–REESE WITHERSPOON-

“Bu duşundurucu romanda zıtlar birbirini hem cekiyor hem de ateşe veriyor.”
–People-

“Ng hikÂyesini buyuk bir bilgelik ve yaşanmışlıkla kaleme alıyor.”
–Harpers Bazaar-

“Yazar giderek ceşitlenen karakterlere romanında yer veriyor. Kitabın dili sade ve anlaşılır olmasına rağmen, gercek hayatta insanların nasıl duşunduğunu ve hissettiğini başarılı bir şekilde aktarıyor. Shaker Heights huzurlu ve sakin bir yer olabilir ancak gercek hayat hicbir zaman uzakta değil.”
–Entertainment Weekly-

“İnanılmaz akıcı… Her karakter oyle başarılı bir şekilde yaratılmış ki hangi tarafı tutacağınıza karar veremiyorsunuz.”
–Marie Claire-

“Urkutucu derecede mukemmel bir şehrin detaylı ve surukleyici bir portresi, annelik uzerine guclu ve gerilimli bir roman. İnanılmaz bir başarı.”
–Publishers Weekly, starred review-

“Ng’in muhteşem romanı, kişiliklerin ve ailelerin nasıl oluştuğunu, arkadaşlıkların nasıl sınandığını gosteren cok katmalı bir inceleme.”
–Booklist, starred review-

“Ng bir mekÂna ait olamamayı ve bir hikÂyeye farklı acılardan bakmak gerektiğini gozler onune seriyor. Yarattığı karakterlerin hayatlarının cakışmasını izlemek buyuleyici. Ng bu romanıyla ne kadar duyarlı ve icgorulu bir yazar olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.”
–Kirkus, starred review-
(Tanıtım Bulteninden)

Yayıma Hazırlayan: Su Akaydın
Redaksiyon: Tunde Ecem Kutlu
Kapak Tasarımı:Aslıhan Kopuz

Kitap Adı: Ufak Yangınlar Yazar: Celeste Ng Cevirmen: Su Akaydın Yayınevi: Yabancı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Orijinal Adı: Little Fires Everywhere Barkod: 9786052177433