“Guneşimizle aramızda kara kedi gibi duran o Gokcisim, bir gun cekip gidecekti elbette. Belki cok yakındı cozum. Kapıdaydı. O an gelene kadar bize duşen, sanki guneş gokte parlıyormuşcasına yaşamayı surdurmekti. Hayata tutunmaktı.”

Yakın gelecekte, yeryuzunde bir ulke… Tiran olmuş ve oğlu başa gecmiştir. Ulke, din ulemaları ve polisler ordusundan oluşan bir demir yumrukla yonetilmektedir. Katı yasalarla sınıflara ayrılan halksa, yoğun denetim ve gozetim altında yaşamaktadır. Guneşse, kimselerin nasıl, neden olduğunu hatırlamadığı bir donemden bu yana, “Gokcisim” denilen dev bir kutlenin ardındadır. Her yer buz tutmuş, yaşam sevinci tum canlılardan el ayak cekmiştir.

Gelgelelim yıpratıcı uykusuzluğuna care arayan bilim kadını Yuna, gecmişine, kaderine ve en onemlisi de, bir kadın olarak tutkularına sahip cıkarak, beklenmedik bir şekilde gercekleri sorgulamaya başlar. Topluma dayatılan kuralların, değişmez varsayılan yasaların, sonu gelmez sansurun mutlak olmadığını fark eden Yuna, sorumluluğunu ustlenip, deyim yerindeyse, guneşe acılan kapıyı aralamayı goze alacaktır.

Gecmişle hesaplaşmalar, duzenle catışan tutkular ve insanı donuşturen aşklar… Ayşe Kulin, okurlarını sarsıcı bir gelecek hayal etmeye davet ettiği Tutsak Guneş’te, genc bir kadının unutulmaz uyanış hikÂyesini anlatıyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Tutsak Guneş Yazar: Ayşe Kulin Kapak Tasarımı: Fusun Turcan Elmasoğlu Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x20 İlk Baskı Yılı: 2015 Baskı Sayısı: 3. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051419336