“Bilirsiniz insanlar doğar, olur ve sonra buyur.”
5 yaşındaki dÂhi dedektif Alper Kamu, tuyler urperten, kahkahaya boğan ve yurek burkan ikinci macerasıyla huzurlarınızda.
Kahramanımız, bir yandan amcasının olumunun dolaylı musebbibi Adalet’in peşinde koşarken, diğer yandan kendini tuhaf bir cinayet davasının icinde bulur. Mahalleye yeni taşınan ailenin oniki yaşındaki oğlu Umit, engelli kardeşini boğarak oldurdu, oyle mi? Ustelik itiraf da etti.
Kardeşinin acılarına son vermek istemiş.
Masumane bir cinayet…
Alper Kamu şahitli, ispatlı, itiraflı bir cinayeti yeniden cozerken aileye, aşka, dostluğa, adalete, kısacası hayata ilişkin bircok duğumu de cozuyor.
Cehennem Ciceği, sadece kahkaha atarken elinizden duşebilecek, merak ve hayret uyandıran bir roman.
Bu duşuncelerle eve doğru ilerlerken karşı kaldırımda park etmiş kırmızı Duldul’u fark ettim. Mumtaz Abi az otede bir apartmanın girişinde, komşu kızı Zuhal’e bir şeyler anlatmaktaydı. Bir kolunu kızın sırtını verdiği kapıya, diğerini beline yaslamıştı. Kucuk bir Kadir İnanır ile Turkan Şoray idiler adeta
o an. Sevgi emekse, Mumtaz Abi, herhalde bir suru palavra sıkmak ve soytarılık etmek suretiyle var gucuyle kızın kalbini kazanmaya calışıyor,
Zuhal de onu mahcup bir gulumsemeyle odullendiriyordu. Kim bilir? Belki bu tabloyu izleyen herhangi biri onlarda ilk aşkın beceriksiz ama muhakkak ki icten ve saf halini gorebilirdi. Bense mahallenin obur ucunda sotaya yatmış, kin dolu gozlerle onları izleyen Kansız Celal’i goruyordum.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Cehennem Ciceği Yazar: Alper Canıguz Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 220 Ebat: 12 x 20 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786254490989