“Kızım kaydıraktan kayarken yine sevinc cığlıkları atacak. Ama babasına donup o yumuşacık eliyle kıyıyı gostererek ‘Bak deniz!’ demeyecek. Diyemeyecek. Bir huzun inecek guzel, ışıltılı gozlerine. Eliyle denizi değil babasını arayacak, karanlıkta el yordamıyla bu durumdan, bu yalnızlıktan, bu kahrolası ayrılıktan bir cıkış yolu arar gibi. ”
“Dilay’a daha guzel, daha ozgur, insana ve doğaya daha saygılı bir ulke bırakacağımızdan kuşkuluyum. Yine de karamsarlığı atmaya calışıyorum uzerimden. Kızım bugunkunden farklı bir ulkede buyuyecek. Gazetecilerin casusluk, akademisyenlerin hainlik, yazarların teroristlik suclamalarıyla hapsedilmediği, demokratik değerlerin umutla yeşerip dere boylarında hışırdayan kavaklar gibi salındığı bir Turkiye’de.”
Nedim Gursel otobiyografik anlatı unsurlarıyla kurmacayı ustalıkla harmanladığı bu kitabında kucuk kızı Dilay’ın sevincli, kimi zaman da buruk dunyasını anlatmakla kalmıyor, baba olmanın anlamı uzerine de duşunuyor. Edebiyattan yolculuklara, şehirlerin ruhuna, yine keyifli bir okuma seruvenine davet ediyor okuru.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Babalar ve Kızları-Baba Bak Deniz Yazar: Nedim Gursel Yayınevi: Doğan Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 216 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050970296