Kırk bir yıla sığdırılmış bir asırlık omur: Enver Paşa. Balkanlardan, Canakkale'den Erzurum'a; Trablusgarp'tan Pamir Dağları'na uzanan bir hayat… Tarih gostermiştir ki asl'olan millettir. Devletler kurulur, devletler yıkılır. Turk tarihi binlerce yıllık gecmişi ile bunun en iyi orneğidir. Unutulmamalıdır ki her şey, once hayal etmekle başlar. Gelecek kuşaklara bırakılacak bundan daha iyi bir miras yoktur. Kısa omrune rağmen yakın tarihimizin en cok tartışılan şahsiyetlerinden biri de Enver Paşa'dır. İdeal sahibi, devleti ve milleti adına ulku sahibi olan yurekler, goğuslerinde taşıdıkları iman terazisi olcusunde hareket ederken yarınların kendilerine "Kahraman mı, hain mi?" diyeceklerini duşunmezler. Bilirler ki, boyle bir duşunce ile hareket, mukaddes davalarını kuru bir cihangirlik seviyesine indirecektir. Hicbir şey olmasa bile, bir hayal mirasının sahibidir Enver Paşa. Değişen dunya şartlarının ve dahi kendi zamanı icerinde muşahede ettiği olayların sonucunda bir ulku olarak varlığını milletine adamış ve bu uğurda yalın kılıc can vermiş bir şahsiyettir. Tarih ilmi, olayları, durumları kendi vakti icinde değerlendirmeyi dustur kabul eden bir sahadır. Her turlu yargılamayı tarihin ulu mahkemesine bırakıp once oku, sonra duşun! "Ben olsaydım ne yapardım?" Her yonuyle ibretlik bir omur: Enver Paşa.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Enver Paşa Yazar: Mehmet Işık Yayınevi: Yediveren Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 248 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052691144