Huseyin Rahmi’nin Murebbiye romanı, evdeki cocuklara Fransızca oğretmesi icin konağa getirilen fettan ve haf ifmeşrep Matmazel Anjel’in etrafında gelişiyor.

Yavaş yavaş evdeki tum erkekleri baştan cıkaran Anjel’in ismi gibi melek yuzlu olmadığı anlaşılır. Konak sakinlerinin yaşadığı trajikomik durumları acı ve ibret verici bir dille anlatan roman, ulkemizin yaşadığı modernleşme macerasının bir bakıma hangi evrelerden gecerek yol almaya calıştığını da gosterir. Modernleşmeyi Dehri Efendi gibi anlayıp butun benliğiyle “murebbiye”lere teslim olan ve gulunc durumlara duşen bircok insan vardır. Bu insanlar hem yaşayış hem de duşunce itibariyle ne tam manasıyla Doğulu, ne de tam olarak Batılı olabilmiştir.
Ağlamak, gulmenin bir şekli demektir. Zaten fizyoloji acısından ağlamakla gulmenin bazı durumlarda farkı yok gibidir. İkisi de sinir zayıflığından ileri gelir… Eğer ağlamakla ahlakın duzelmesi mumkun olsaydı dunyada cocuklardan akıllı uslu kimse bulunmazdı.
(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Murebbiye Yazar: Huseyin Rahmi Gurpınar Yayınevi: Kapı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789752448889