Mektubumdaki satırlardan siz anlamadan once ben hemen en baştan soyleyeyim: Yaklaşık on dort gundur uykusuzluk cekiyorum ve bu her gecen gun beni daha fazla rahatsız ediyor ama bu durum yine de beni kaygılandırmıyor; cunku zaman zaman her insan boyle donemler gecirir. Bu durumun gercek bir sebebi vardır mutlaka ama coğu zaman bu sebebe eklemeler yapılır (belki komik ama Baedeker’e gore bunun sebebi Meran’ın havası bile olabilirmiş). Bu sebepleri tam olarak belirlemek cok zor olsa da, insanı bir kutuk kadar hissiz ve vahşi ormanda yaşayan bir hayvan kadar huzursuz yapabiliyor.
Ama bu durumun benim icin iyi bir tarafı da var. Huzur icinde uyumuşsunuz, ama yine de garip bir durum varmış gibi, dun keyifsiz bir gun gecirmişsiniz ama yine de geceleyin cok iyi uyumuşsunuz gibi. Geceleri uykum kactığı zaman artık ne olacağını biliyor ve bunu en başından kabulleniyorum. Uykusuzluğa karşı inat buyuk aptallık, uyumak insana buyuk bir masumiyet verirken uykusuzluk da onu gunahkÂr yapıyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Milenaya Mektuplar Yazar: Franz Kafka Yayınevi: Flipper Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058190931