Cocukluğumda, okulda, Mısır'la ilgili her şeyi; firavunları, mabetleri, palmiyeleri ve daha neler neleri oğrenmeye can atardım. O zamanlar Akdeniz ustunde suzulebilmek icin bir kırlangıc olmadığıma yanardım. Duş dunyam o kadar sınırsızdı ki, beni İbrail'in uysal bir yurttaşı hÂline getirmek isteyen annemin isteklerine hep karşı geldim. Yanı başında guzelim Tuna Nehri olsa da yaşadığım yerler bana dar ve sıkıcı geliyordu. Bir an once Akdeniz'e ulaşmalıydım.
Adrien, Romanya'nın bir liman kenti olan İbrail'de annesiyle birlikte yaşayan yoksul bir genctir. Yoksulluk icinde gecen hayatından bıkmıştır artık. Adrien'in en buyuk arzusu, Akdeniz'e ulaşıp orada zenginlik icinde yaşamaktır. Her şeyi goze alarak, arkadaşı Miha­il'le birlikte, Kostence'den İskenderiye'ye giden bir gemiye biner. Gemide yolculuk yaparken Musa isimli bir adamla tanışır ve tum planları bir anda değişir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Akdeniz - 100 Temel Eser Yazar: Panait Istrati Yayınevi: Arkadaş Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 96 Ebat: 14 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057921116