Benim calışmadığımı iddia ettiler...
Bu kitap bunu soyleyenlere verilecek en guzel cevaptır.
Başarıda kanaatkÂr bir insan icin umut yoktur. Başarıyı olcmek ise cok zordur. Kendinizi hayata ve getirilerine kapattığınız an başarısızsınızdır. Hayat gucu başarıdan alır. Başarı rahat uyku uyuyabilmektir. Ahlaklı ve prensip sahibi olabilmektir. Etik davranışlarınız olursa uykunuz kacmaz, prensip sahibi olmayan mutlu olamaz. Bazı şeyleri gizleyerek, inkÂr ederek mutlu olamazsınız. Etiğin esas sorusu şudur; “Mutluluk nedir?” Başarmaya değecek şeyleri başardım diyebilir misiniz yapmaya calıştıklarımızla? Doğru olanı yapmaya calışmak, yardım etmek insanlara, iyilik yapmak.
“Para ile mutluluk olur mu?” sorusu; bir ekibin parcası olmak, iyi şeyler yapmak paranın vereceği mutluluktan cok ustundur. Para size konfor sağlayabilir. Mutsuz bir işiniz, mutsuz bir evliliğiniz varsa parayla en buyuk mezarı yaptırmış ve sağ sağ icine girmiş olursunuz. Hayatınızdaki her insan onemlidir. Yeter ki onlara kendi istediğiniz gomlekleri giydirmeyin. Ben bana giydirilmeye calışılan tum gomlekleri reddettim. Hic kimsenin gozu ile kimseyi gormedim. Cunku ben kendi gonlumun gozuyle bakmayı oğrenmiştim. Siyasi oldum; ekmek parası kazanırken işime, arkadaşlığıma ve insani tavırları ağır basanlara hep oncelik verdim. Kimi tehlikeli gordum biliyor musunuz? Felsefesi olmayanları. Her felsefe insanları iyiye doğruya guzele goturmek icin değişim ve gelişim vaat eder. Bu nedenle sağ veya solda gercekten okumuş insanların birbirine zarar vermeyeceği ve demokrasiyi benimseyeceği gibi bir temel duşuncem oluştu.
Bu kitap işte boyle bakmayı bilmeyen insanların beni TRT haber dairesinden alıp işe yaramaz diye radyoya surduğu gunlerde yaptığım programlardan oluşuyor. Bu kitabı neden bugun cıkarma ihtiyacı hissettiğim sorusuna gelince ‘ihtiyac fazlası’ personel –yani tanımı acımasızca koyarsak işe yaramazlar ekibi– icinde yer aldığım icin. Ve… O cok bahsedilen tarafsız devlet memuru ilkesi ve teamullerine ne kadar uyduğumun resmi kanıtını sunmak icin. Benim icin surgunler onemli değil, kitabın on sozunde de soylediğim gibi adam olanın başından bela eksik olmaz. Hayatım boyunca calışırken taraf tutmadım. Bu kitabın icinde her kesimden; sağcı, solcu, partisiz sade vatandaş hikÂyeleri var. Evet, cocukluğumdan beri hayalim olan milletvekili olup halkın sorunların dile getirme ulkusunden asla taviz vermedim. Olunceye kadar da bu ulkumun arkasından gideceğim. Ancak hicbir zaman siyaseti işime karıştırmadan. Kendime ve babama sozum var…
Not: TRT programların bir kitapta birleştirilerek yayınlanacağına soz vermişti. Ancak Genel Mudur ve Amber Hanım işten ayrılınca bu soz tutulmadı. “Soz namustur” anlayışıyla bu sozu kendim tutmak istedim. Elinizdeki bu kitap, bu sozun gereğidir…
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Herkesin Bir Mesel'i Var Yazar: Aysel Sadak İltaş Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057809247