“Ben bu anı daha once de yaşamamıştım sanki…”
Gul bahcesi maziye, kanlı bir yolculuk…
Kan ve Gul, fantastik bir polisiye. Rengini kandan, kokusunu gulden alan bir roman. Epey hareketli, ziyadesiyle hazin, hayli komik.
Aşk romanları cevirmeni Aziz, bir yangında kule donuşmek uzereyken, zamanda yolculuk yaparak yirmi yıl oncesine doner. Ustelik yirmi yaş gencleşmiş bir halde. Henuz işlenmemiş bir cinayeti cozmek uzere harekete…
gecmesi pekÂl mumkundur. Karizmatik sosyopat Abdul’un hayatını kurtarması… galiba iyi olacaktır.
Mazi tesisatını tamir edebilirse, hayatı, istikbal musluklarından temiz ve tazyikli bir su gibi akacaktır. Biricik aşkı Nergis’ten hic ayrılmayacak, kızı Zeynep’e hakkıyla babalık edecektir. Peki, bu amator dedektif, kaderin hukmunu değiştirebilecek midir? Geleceği gormek mi daha zordur yoksa gecmişi mi?.. Oncu yazar Alper Canıguz’den, Dunya Kitap 2018 yılı “En İyi Polisiye roman” odullu, buyuleyici ve ayıltıcı bir seruven.
Gun icinde bambaşka bir yerdi Kan ve Gul Kuru Temizleme. TezgÂhın arkasındaki uc eleman ile dukkÂnı dolduran kalabalığın elleri arasında etamin, patiska ve alpakalar pervasızca savruluyor; polyester, filafil ve flaneller şehvetle cağıldıyor; tartan, tafta ve şifonlar kan ağlıyor; ipek jorjetler onlara histerik kahkahalarla karşılık veriyordu. Bu cılgınlığın arasında gozlerim gayri ihtiyari İskender Doğan’ı aradı ancak kendisi ortalıkta gorunmuyordu.
Biraz hayal kırıklığına uğramış idiysem de bu durumu doğal karşılamam gerektiğini biliyordum. Onun işi gundelik operasyonlara katılmak değil, geceleri biz uyurken dunyanın bin bir hali uzerine tefekkur edip, sefil varoluşumuza bir nebze anlam katacak nihai gerceğin peşinde koşmak ve onu avuclarında hissettiği anda insanoğlundan coktan umidi kestiğini hatırlayıveren merhametli bir tanrı gibi bizim icin sessizce iki damla gozyaşı dokmekti.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kan ve Gul Bir Kara Dejavu Yazar: Alper Canıguz Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 212 Ebat: 12 x 20 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786254491061