Gittiğim her yerde –ozellikle yurtdışında– ve yaşadığım her iz bırakan anda Yahya Kemal, şiirleri ile bana bir şeyler soylemekteydi. Sonra bir donem geldi ki, Yahya Kemal’in bana neler soylediğini ve bu soylediklerinden yola cıkarak nerelere vardığımı once kendime sonra dostlarıma ifade etmek gerektiğini hissettim.

Bu kitap şu anda bulunduğum noktaya gore tespit edebildiğim kadarıyla duşunce ve duygu dunyamda Yahya Kemal’in cağrıştırdıklarını ve yansıttıklarını icermektedir. Şairin ozellikle şiirlerinde gecen mahal, şahıs ve kavramlardan yola cıkarak yaptığım yolculukların ve vardığım merhalelerin neticesidir.

Bu kitapta anlatılanlar Yahya Kemal şiirlerinden başlayıp tarihsel ve toplumsal bir olcekte ele almaya calıştığım ve yaşadığım zamandan ve maziden gelen değerlendirmelerle ve duygusallıklarla ortaya cıkan tespitler ve tekliflerdir.

Ve yine vardığım noktada gordum ki duşuncenin ve duygunun sınırları başlangıcta bizim nesillere oğretilen ufkun –daha doğrusu ufuksuzluğun– cok cok otesinde yer almakta ve o oğretilenlerle kıyas kabul etmeyecek ve zenginlikte bir medeniyet iklimini kucaklamaktadır.

Sayfa Sayısı: 472

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Otuken Neşriyat
Kitap Adı: Yahya Kemal'in Ruzgarıyla Duşunceler ve Duyuşlar Yazar: Sadettin Okten Yayınevi: Otuken Neşriyat İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789754376876