“ "Sen benim olağanustu akıllı arkadaşımsın, hepimizden cok daha başarılı olmalısın, butun kızlardan ve erkeklerden."
Benim Olağanustu Akıllı Arkadaşım, İtalya’da bir kenar mahallede yetişen iki genc kızın cekişmeler, kıskanclıklar ve sırlarla orulu dostluklarını, zorluklarla gecen buyume ve varoluş seruvenlerini anlatıyor.
“Napoli Romanları”nın ilki 50’lerde, fakir bir mahallede başlıyor. Bu unutulmaz dostluk hikÂyesinde fazlasıyla akıllı ve duyarlı iki genc kız, Lenù ile Lila, boğucu erkek-egemen kultur, duyarsız, buyurgan aileleri ve yoksunluklar karşısında birbirlerinde teselli bulur. Ancak bu iki sıradışı arkadaş buyudukce, onlara dayatılan değerleri kabule yanaşmayacak, buyuk fedakÂrlıklar da gerektirse, birer kadın olarak tutkularını yaşamak ve yaratıcı olmak icin ellerinden geleni yapacaktır…
“Benim Olağanustu Akıllı Arkadaşım surukleyici, kalabalık, geniş bir 'olgunlaşma romanı.'”
- James Wood, The New Yorker -

“Elena Ferrante: ofkeli kadın yazarların en iyisi!”
- John Waters, yonetmen -

“Ferrante’nin genc kızlık ve arkadaşlık meselesini ele alışı olağanustu etkileyici.”
- Gwyneth Paltrow, oyuncu -

(Tanıtım Bulteninden)

Yayına Hazırlayan: Cem Alpan
Kapak Tasarım: Beste Doğan

Kitap Adı: Benim Olağanustu Akıllı Arkadaşım-Napoli Romanları 1.Kitap-Midi Boy Yazar: Elena Ferrante Cevirmen: Eren Yucesan Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 11 x 18 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051852867