Roman denince akla gelen ilk isim olan Dostoyevski, Budala'da okurlara edebiyat tarihinin en guclu kahramanlarından birini, Prens Mışkin'i sunar. "Tumuyle iyi bir insanı" anlatmak icin kaleme alınan romanda Mışkin'in saflığı, ,diğer dunyalıların duzenbazlığının derecesinin olculmesinde bir sabit olur okuyucular icin.
Budala, Psikoanalitik incelemeleri ve toplumsal cozumlemelerinin yanı sıra sarsılmaz kurgusu ve olumsuz karakterleriyle de one cıkar.
Mehmet Ozgul'un etkileyici cevirisiyle Everest Yayınları'ndaki yerini alan Budala, tekrar tekrar okunacak bir klasik.
"Herkes bana budalaymışım gibi davranıyor. Bir zamanlar hastayken gercekten de oyleydim. Ama şimdi, Budala yerine konulduğumu bildiğim halde Budala olabilir miyim? Bir yere girdiğim zaman, Bak beni Budala yerine koyuyorlar, ama ben akıllıyım işte. Kimse de bunu fark etmiyor. Diye duşunuyorum. Bu duşunce coğu zaman aklımdan cıkmıyor."
Sayfa Sayısı: 760
Baskı Yılı: 2011
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Budala Yazar: Fyodor Mihaylovic Dostoyevski Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789752899520