Edebiyat tarihinin en sarsıcı metinlerinden biri olan Dorian Gray'in Portresi, yazıldığı donemde okurların ve eleştirmenlerin hedefi olmuş, buyuk tepki cekmiştir. Oscar Wilde'ın tek romanı olan kitap, genc ve yakışıklı Dorian Gray'in oykusunu anlatır. Ressam Basil Hallward tarafından portresi yapılan bu genc adam kendisi yerine portresinin yaşlanmasını diler. Ebedi genclik karşılığında ruhundan vazgecen Dorian Gray, insanı insan yapan değerlerden giderek uzaklaşacaktır. Oscar Wilde, guzelliğini korumak uğruna vicdanından, ruhundan vazgecen bir karakteri anlatırken bir başyapıta imza atıyor. "Odada yaklaşık on dakika durduktan sonra, rukuş zengin dullarla ve sıkıcı akademisyenlerle konuşurken birdenbire birinin bana baktığını fark ettim. Hafifce dondum ve Dorian Gray'i ilk kez gordum. Gozlerimiz buluştuğunda benzimin solduğunu hissettim. Uzerime tuhaf bir korku coktu. Halis kişiliği son derece buyuleyici biriyle yuz yuze geldiğimi biliyordum ve bunun boyle olmasına izin verirsem benliğimin tamamını, ruhumun tamamını, sanatımın bizatihi kendisini zapt edecekti."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Dorian Grayin Portresi - Kırmızı Kedi Klasikler Yazar: Oscar Wilde Yayınevi: Kırmızı Kedi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 272 Ebat: 12,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052987025