Gec git, kuş, gec git, bana da gecip gitmeyi oğret! Bir bilinmezlik olmayı secen, yazma eylemini kendine ozgu bir sahne yorumuyla icra eden, Modernizmin gec keşfedilen onculerinden Fernando Pessoa başyapıtı sayılan Huzursuzluğun Kitabı'nda şoyle yazar: "Yaratmak uğruna kendimi yok ettim; kendi icimde o kadar dışıma attım ki kendimi, kendimin dışında varlık suruyorum artık. Farklı oyuncuların farklı oyunlar oynadığı boş bir sahneyim ben." Bu benzersiz gunluk, Bernardo Soares imzalıdır. Şiirle yaşamış, yarattığı onlarca kimlik, karakter aracılığıyla modern şiire ve yazına muhrunu, hayattayken yayımladığı tek Portekizce şiir kitabı ve uc İngilizce kitabın yanında koca bir bavul elyazmasıyla bırakmıştır Pessoa. Martín López-Vega'nın hazırladığı bu secki, Pessoa'nın baş aktorleri olarak nitelenen, kendisinin de oyle kurguladığı Alberto Caeiro, Ricardo Reis, Álvaro de Campos'un şiirlerinden bir secmeyi Adolfo Serra'nın illustrasyonlarıyla bir araya getiriyor. Bugun, yapıtıyla orduğu bulmaca hÂl butunuyle gun ışığına cıkmamışken, dunyanın başka coğrafyalarında başka "yaşayan karakter"lere kendine ozgu bir bilgelikle dokunarak sozunu surduruyor Pessoa.
Dunyada ileri gitmek icin ne kadar cok şey odunc aldım!
Ne kadar odunc şeyi sanki benimmiş gibi kullandım!
Ben kendim de, yazık ki, bana odunc verilen şeylerden başka bir şey değilim.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 96
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Kolektif Kitap
Kitap Adı: Gizemli Bir Maske Yazar: Fernando Pessoa Yayına Hazırlayan: Fahri Gulluoğlu Resimleyen: Adolfo Serra Cevirmen: Cevat Capan Kapak Tasarımı: Deniz Akkol Yayınevi: Kolektif Kitap İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055029586