"…Yıllardır dallarından elimle koparamadığım turunc, limon, portakal onumde duruyordu. Uzattım elimi, turuncu tuttum, kendime doğru cektim, koparttım. Turunc elimde, oylece baktım, biraz evirip ovdum, burnuma doğru goturdum, taze guclu turunc kokusu icimi doldurdu… Yıllar sonra denizi doğrudan gormek icin, dalgaların sesini dinleyerek sahilde yurumek icin, martıların ucuşunu, denize dalışını, balığı alışını gormek icin bastıramadığım bir ozlemle, heyecanla karışık bir urpertiyle limon ağaclarının dallarını ayırarak, gozume dallar batmasın diye bir o yana bir bu yana dolanarak yurudum. Denize kadar boş olan duzluk alana cıkınca, o mavilik, uzerinde kopuklerin ucuştuğu, cırpıntılı haliyle ta ufuk cizgisine kadar karşıma cıkmıştı. Durup bakmıştım oylece, yeniden keşfeder gibi, ilk kez gorur gibi..."

HikÂye, bircok dilde aynı zamanda "tarih" anlamına geliyor. Elinizdeki kitap da Turkiye devrimci hareketi tarihinin en tartışmalı kesiti olan 70'li yılların genel akışına onemli etkilerde bulunmuş Devrimci Yol hareketinin Ana Gerilla Birliği Komutanı Mahmut Memduh Uyan'ın "1970'li yıllardan gunumuze uzanan, yer yer geleceğe dokunan" hikÂyesi, kendi donemine tanıklığı.

Uyan, okuru Ankara'daki oğrenci ve mahalle direnişlerinden Karadeniz'e, Dersim dağlarından Suriye ve Lubnan'daki gerilla kamplarına, işkenceli sorgulardan hapishanelerdeki yaşam mucadelesine doğru bir yolculuğa cıkarıyor. Mamak ve Ceyhan hapishaneleri, Malatya dağları, Ana Gerilla Birliği, direnişler, katliamlar, umutlar, yılgınlıklar… yol boyunca resmi gecitte.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 478

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Dipnot
Kitap Adı: Kardeşim Hepsi Hikaye! Yazar: Mahmut Memduh Uyan Editor: Cemalettin Canlı , Nuray Turkmen Yayınevi: Dipnot İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786054878260