“İnsanın durup yazı yazdığı, gorunmez, adsız bir nokta vardır, işte o nedenle yazdığım yerle onu cevreleyen kentin ilişkisini tanımlamak guc geliyor. Otel odalarında cok iyi yazı yazabilirim, otel odası denen o soyut, adsız mekÂnda, kendimi beyaz kÂğıdın karşısında bulurum, kacacak yerim yoktur. Ya da bu belki ben daha gencken gecerli olan bir ideal koşuldu, dunya oracıkta dururdu, kapının hemen ardında, gostergelerle tıklım tıklım dolu, bana her yerde eşlik ederdi, oylesine yoğun bir varlığı vardı ki, hakkında yazabilmek icin bir adım uzaklaşmam yeterdi.”
“Ama belki de bende yerlerle kişisel ilişkiler kurma yeteneği yok, hep biraz havada kalıyorum, yalnız bir ayağım kentte. Yazı masam biraz da bir adaya benziyor: Burada olduğu gibi başka bir ulkede de olabilirdi. Ote yandan kentlerin hepsi bir tek kente, bir zamanlar her birini niteleyen farklılıkların yitirildiği, kesintisiz bir kente donuşmekteler.”
Modern edebiyatın buyuk ustası Italo Calvino’dan yaşamının en onemli yanları olan siyasal, yazınsal, varoluşsal secimlerini nasıl belirlediğine ışık tutan metinler: Paris’te Munzevi...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Paris'te Munzevi Yazar: Italo Calvino Cevirmen: Neyyire Gul Işık Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 2. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789750809224