“On sekiz yaşına kadar busbutun boş oturduğumu sanmayın. Ara sıra babamın cantasından aşırdığım paraları biriktirerek bir keman edinmiştim. Calgıya yatkınlığım varmış. Sekiz ay icinde keman calmayı gayet guzel oğrenmiştim. Babamın zılgıtından sonra artık evde durmak olur muydu? Hemen kemanı koltuğumun altına, ekmek torbasını sırtıma vurup yola cıktım.
O zamana kadar doğduğum koyden dışarı bir adım bile atmamıştım. Coğrafya bilgim de yeryuzunde beş kıta bulunduğundan ve dunyanın ucte ikisinin denizlerle kaplı olduğundan ibaretti. Buyuk şehirler arasındaki uzaklıklardan, bunların birinden otekine nasıl gidildiğinden haberim yoktu.”
Kuzey Işığı Yayınları olarak Alfred Muller ile Fridrih Şuller’in, sinemaya da uyarlanan nefes kesici maceralarını yıllar sonra yeniden yayımlamanın gururunu yaşıyoruz.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bir Calgıcının Seyahati 1.Cilt Yazar: Kolektif Yayınevi: Kuzey Işığı Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 320 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056999017