"Bir daha tesadufen bile karşılaşmayalım; bu mektup benden size son soz olsun! Benim icin dunyada en sevgili varlık olan aşkımız adına rica ediyor ve ricamı tutacağınızı biliyorum. Ben zaten sadece sizi hatırlamakla yaşayacağım ve yeniden buluşabilmemiz icin yılların gecmesini bekleyeceğim... Bundan başka ne olursa olsun bana gore hepsi bir... Ben buna razı olacak gunluk hayatın renksiz ıssızlığına dalacağım. Allah'a ısmarladık! Ruyalarımı guzelleştirdiğin icin sana teşekkur ederim; cunku aklım erdiği gunden beri hep seni hayal ettim."Kule Saatindeki Kuzgun Macar Edebiyatı'nın usta kalemi Kálmán Csathó'nun şuphesiz ki en iyi romanıdır. 19. yuzyıl Macar Edebiyatı'nın en buyuk romancılarından biri kabul edilen Kálmán Mikszáth'ın izinde yuruyen Csathó akıcı ve nukteli bir dile sahip olup kendisinin de icinde bulunduğu Macar asil sınıfını cok iyi kavramış ve resmedebilmiştir. Modernleşme sureciyle birlikte toprağından olan bu sınıf geleneksel yaşam ve duşunce tarzını değiştirmek ve modernitenin getirdiği yeni koşullara uyum sağlamak zorunda kalmıştır.Roman kahramanlarından biri olan ve can alıcı cazibesiyle etrafındaki herkesi kendine hayran bırakan Laszlo Sivany de aristokratik tavır ve gururundan vazgecmeyen bir Don Juan'dır. Lenke ise Sivany'i butun omru boyunca buyuk bir aşk ve hayranlıkla sevmiş genc bir kadındır. Ancak Lenke'nin buyuk aşkına aşılmaz engeller gecilmez hudutlar mÂnidir. Sevdiğiniz insana kavuşmak icin neler yapabilir aşkınız icin ne kadar ileri gidebilirsiniz? Macar asil sınıfının tarihsel donuşumunu arka planına alan bu surukleyici roman sayesinde kendinize bu soruları soracaksınız.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kule Saatindeki Kuzgun Yazar: Kalman Csatho Cevirmen: Sami N. Ozerdim Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 280 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057764096