Carlık Rusya Eğitim Bakanlığı’ndaki hukumet yetkililerinin Tolstoy’un eğitim uygulamaları ve yayınlarına gosterdiği duşmanlığa rağmen, Tolstoy muhteşem bir yenilikciydi. Amerika ve başka yerlerdeki deneysel okullar, Tolstoy’un kendi deneyimlerini aktardığı raporlarından o gunden bugune oldukca yararlanmışlardır. Tolstoy’un pedagojik makaleleri, bu okulların duşunsel niteliklerini belirlemesinin yanı sıra Tolstoy’un ruhsal yeniden doğuşundan sonra denediği dini ve felsefik yazıların cok buyuk bir kısmını bicimlendirir.
Geriye donup bakıldığında, tıpkı Tolstoy’un edebî eserlerinin insanoğlunun aydınlanmasına yardım etmesi gibi eğitsel duşuncesinin tum dunyadaki oğretmenleri ilgilendirdiği anlaşılmaktadır. Tolstoy, eğitim calışmalarını edebî eserlerinin cok ustunde tutmuştur. Bundan dolayı da onun eğitime verdiği katkının bir kez daha değerlendirilmesi cok onemlidir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Eğitici Tolstoy Yazar: Daniel Moulin Cevirmen: Ozlem Akcay Yayınevi: Hece Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059556835